دیدنیهای آبادان در یک نگاه
آبادان، شهر نفتی ایران زمین با برخورداری از مناطق طبیعی و گردشگری، مناطق عملیاتی و محلههای با قدمت شرکتی و شخصی، بازارهای ته لنجی و نخلستانهای مقاوم، هر ساله در بهار طبیعت میزبان گردشگران و مسافران کشورمان است.
آبادان یا عبادان در جنوب غربی ایران و در استان خوزستان قرار دارد و بعد از اهواز مهمترین شهر خوزستان به حساب می آید که از زمان جنگ جهانی دوم یکی از مهمترین شهرهای خاورمیانه و ایران بوده است. اگر گذارتان به آبادان افتاد کافی است گشتی در شهر بزنید تا معروف ترین جاذبه های این شهر را از نزدیک ببینید. از جاذبه های تاریخی تا آثار امروزی.
* سینما شیرین آبادان
میگویند عمر سینما در آبادان به اندازه عمر پالایشگاه نفت (1287) است. در این شهر پیش از ساخت سالن سینما، در سالنهای متفرقه با قراردادن پروژکتر برای مردم فیلم پخش میشد. سینما شیرین آبادان که با قدمتی 80 ساله یک از چندین سینماهای آبادان در قبل از انقلاب است در سال 1310 در دوره پهلوی اول با ظرفیت بیش از 700 نفر توسط بخش خصوصی و یک تاجر هندی ساخته شد سینما شیرین تنها سینمای غیردولتی در آن زمان بود، این سینما در مرکز تجاری شهر آبادان در منطقه امیری خیابان شهید منتظری قرار دارد، پس از جنگ جهانی دوم، با افزودن دو طبقه دیگر به ساختمان، این سینما به بزرگترین سینمای ایران تبدیل شد، سینما شیرین آبادان در تاریخ 17 خرداد سال 85 به شماره 15626 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
*مسجد رنگونیها
از نخستین گروه هایی که به آبادان آمدند کارکنان پالایشگاه رنگون پایتخت کشور برمه بودند. به همین لحاظ درصدد تاسیس عبادتگاه در زمین های شرکت نفت برآمدند و بالاخره با موافقت این شرکت، ساخت مسجد بدست کارگران پاکستانی پالایشگاه آبادان آغاز و در سال 1299خورشیدی بنای آن نهاده شد. با توجه به روایات مختلف، این مکان در ابتدا عبادتگاه سیکها بوده و بعد از آن به کلی تخریب و بر روی آن مسجد رنگونیها ساخته شده است.
*سینما نفت
از جمله بناهای فرهنگی تاریخی آبادان است که طراحی کلی آن تداعی کننده هیبت یک شیر نشسته است که از قدیم این بنا را به نگهبان شهر آبادان معروف کرده است. ساختمان سینما نفت پیش از جنگ جهانی دوم آغاز و با نام سینما تاج در سال 1323 گشایش یافت. این سینما که نمای آجر قرمز دارد در آبادان، محله بوارده جنوبی واقع شده و در تاریخ 10 دی 1381 با شمارهء ثبت 7042 بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
*موزه آبادان
موزه آبادان در سال 1328 با الهام از معماری سنتی ایران شناخته شده است و دارای گنبدی به ارتفاع 5/22 متر است که متأثر از گنبد دانیال نبی در شوش است.
این موزه با مجموعه آثاری از دوره ما قبل تاریخ و آثاری از دوره های متأخر تا دوره قاجاریه و نیز آثاری از هنرمندان کارگاه های هنرهای سنتی گوشه هایی از تاریخ آبادان را به تصویر می کشد.
*پل کابلی آبادان
پل کابلی آبادان که اولین پل کابلی واقع در خشکی در جهان نیز نام گرفته است که واقع در محله کوی فرهنگیان و به اسم رایج در بین مردمان این شهر (تانکی ابوالحسن) است که تقریبا در مرکز جغرافیای این شهرستان و یکی از وردیهای اصلی شهرستان قرار دارد و در کنار پل اصلی که از رودخانه بهمنشیر عبور میکند نیز قرار میگیرد.
*سینما رکس آبادان
سینما رکس آبادان در شب هنگام 28 مرداد 1357 و در حین نمایش فیلم گوزنها دچار آتشسوزی گردید و قریب به اتفاق حاضران در سینما زنده در آتش سوختند.
تحقیقات حاکی از عمدی بودن حریق بود. این حادثه مردم را به شدت خشمگین کرد و باعث سرعت بخشیدن به رخ داد انقلاب اسلامی شد. امروز جز تندیس چیزی از این مکان باقی نمانده است.
*کلیسایی در همسایگی مسجد
کلیسای سورت گاراپت آبادان در سال 1319 ساخته شده است، این کلیسا در زمان جنگ آسیب دید اما توسط ستاد بازسازی مناطق جنگی مرمت شد. در حال حاضر به خاطر اندک بودن مسیحیان در آبادان مراسمی در این کلیسا برگزار نمیشود اما به خاطر مجاورت با مدرسه ادب آبادان، همچنان پابرجاست، کلیسای ارامنه گریگوری آبادان بزرگترین تالار اجتماعات ارامنه مقیم آبادان محسوب میشده است.
این کلیسا اولین کلیسای ارامنه آبادان در عصر حاضر محسوب نمیشود، بلکه پیش از احداث این کلیسا در آبادان دو کلیسای دیگر نیز وجود داشتهاند: کلیسای کریستوفر، در منطقه بریم آبادان که در سال 1928 میلادی (1306 هجری شمسی) احداث شد و متعلق به مسیحیان پروتستان آبادان بوده است و دیگر کلیسای آبادان که در سال 1951 میلادی (1329 هجری شمسی) تاسیس شد، کلیسای آشوری بوده که در نزدیکی فلکه الفی جای داشته و مورد استفاده مسیحیان آشوری آبادان قرار میگرفته، که امروزه دیگر از آن دو کلیسای قدیمی اثری بر جای نمانده است.
این کلیسا دیوار به دیوار مسجد بهبهانیها قرار داشته و نماد فرهنگ و آزادی عقیده و هنر ادیان را به رخ جهانیان میکشاند.
*بازارهای آبادان
بازارهای آبادان عبارتند از بازار کویتیها، بازار امیری، بازار احمد آباد، بازار ته لنجیها، بازار مرکزی، بازار درجه یک ماهی فروشان و بازارچه های متعدد دیگر... آبادان با همجواری خود با کشورهای خلیج فارس و داشتن صادرات و واردات کالا از طریق لنج و کشتی دارای بازارهای متنوع و متعدد با قیمت های مناسب است که سبب شده است که مردم از شهرستانها و استانهای دیگر برای خرید و سیاحت به این شهر سرازیر شوند و چون اقشار مردم آبادان اکثریت کارمند و بازاری هستند موجب شده است تا بازارهای آبادان رونق بگیرند و نسبت به دیگر شهرهای استان چشمگیر باشند.
+ سلام.دوستان عزیزی که افتخارمیدن و به این وبلاگ سر میزنن من مدتیه تو فیسبوک به اسمalikhodabakhshi@gmail.comفعالیت میکنم. یاعلی